Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

CARA BELI ONLINE (PENGHANTARAN PERCUMA) TIADA COD

  • 1. Tempahan : SMS NAMA,ALAMAT, PRODUK DAN KUANTITI ke nombor 012-2604959.atau isi borang online di bawah.
  • 2. Pembayaran : SMS dan email (borang online) akan dibalas dengan maklumat pembayaran.
  • 3. Pengesahan Pembayaran : Untuk pembayaran online, sila letak email (zukawaii at gmail dot com)pada ruangan email penerima di dalam borang transaksi untuk auto-pengesahan bayaran...Bayaran akan disahkan serta merta..Pihak bank akan menghantar email pembayaran kepada saya.
  • Untuk pembayaran di mesin atm, anda hanya perlu maklumkan pada saya TARIKH dan MASA pembayaran..Pengesahan bayaran akan dibuat SEHARI SELEPAS pembayaran (statement bank diupdate 24 jam sekali).
Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. PosLaju percuma bg pembelian produk melebihi satu unit! Sabah Sarawak pos parcel percuma

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK..zukawaii at gmail dot com

 


This contact form was created by Freedback.

Thursday, July 3, 2014

SET BIOASLI DISKAUN RM5

Assalamu'alaikum wbt... salam ramadhan kareem.. harap semua dalam lindungan Allah swt...

Hari ini sy nak share set produk Bioasli yg sy akan beri diskaun RM5... Set produk tersebut anda boleh lihat dalam gambar2 dibawah...

Promosi ni on going yee... sementara sy belum remove post ini...

Untuk order boleh sms atau whatsapp sy di talian 012-2604959...

Atau boleh isi borang order di bawah blog ini.. sy akan reply melalui email maklumat pembayaran....

Terima kasih ;)

Thursday, June 26, 2014

Testimoni Psoriasis Customer Ika Zulaikha

Customer ini menghidap Psoriasis dan gejalanya hanya di bahagian kepala...

Jadi, saya cadangkan penggunaan tonik kelapa dara dan kapsul minyak kelapa dara organik bioasli...

Alhamdulillah.. berikut adalah respon dari customer...

Semoga kita pesakit psoriasis tabah menghadapi dugaan dan tidak mudah berputus asa! Amin...

Monday, June 23, 2014

Aturan Penggunaan Kapsul Minyak Kelapa Dara semasa Puasa

Salam.. hari ni sy nak share cara2 makan kapsul minyak kelapa dara ketika puasa utk Psoriasis...

2 biji kapsul hendaklah di ambil selepas makan bersahur...

Dan..

2 biji kapsul minyak kelapa dara di ambil selepas makan berbuka...

Pastikan minum air lebih yee...

Insyaallah, selain dapat membantu mengurangkan gejala psoriasis, minyak kelapa dara juga memberi tenaga semasa berpuasa (siang) dan juga tenaga utk solat tarawikh (malam)...

Sepanjang bulan puasa order minyak kelapa dara di buka... boleh hubungi sy (0122604959, whatsapp available) utk order produk...

Ahlan wa sahlan ya ramadhan...

Selamat menjalani ibadah puasa dan ibadah2 lain semua!!

Friday, November 29, 2013

Cara-cara Penggunaan Tonik Kelapa Dara

1. Syampu kepala anda dan bilas bersih. Tidak perlu pakai conditioner.

2. Keringkan rambut dan kulit kepala anda.

3. Sapukan tonik pd kulit kepala. Pastikan tonik kena pada kulit kepala.

4. Kemudian boleh ratakan pada rambut dr akar hingga ke hujung.

5. Biarkan semalaman.

Jadikan amalan setiap hari..Insyaallah..

Thursday, August 22, 2013

Pasangan tidak tahu anda penghidap Psoriasis???

Salam semua...

Sy banyak terima sms dan email dari sahabat2 senasib dgn kita berkenaan dgn pasangan tidak tahu mereka penghidap psoriasis. 99.9% dari sms tersebut adalah dari kaum perempuan...

Sy faham akan situasi yg di alami... Nasihat sy, kite perlu bagitahu mereka dan educate pasangan kita...

Insyaallah tak lama lagi sy akan mendirikan rumah tangga... Dr awal perkenalan sy dan tunang sy lagi sy dah maklumkan pada beliau...

sebelum hubungan jadi lebih serius, sebelum hati ni dah betul2 berada di awangan... sy bertindak untuk bgtahu dahulu.... sy fikir, biar sakit hati atau terseksa sekarang (sekiranya pasangan tak boleh terima), jangan sakit lepas akad nikah nanti....

sebelum bagitahu, mmg perasaan takut sgt2... macam2 fikir...
boleh ke dia terima?? adakah dia akan tinggalkan aku hanya sebab psoriasis?? adakah dia akan cari perempuan lain??

kalau takut nak cakap, korg boleh sms je... masa sy bagitahu tuu, sy email tunang sy... sy attachkan link2 dan gambar2 berkenaan psoriasis utk tatapan beliau.... dan yg paling penting sekali, sy BOLD dan BESAR kan perkataan PSORIASIS TIDAK BERJANGKIT!!!

selepas tekan send, hanya ALLAH sahaja laaa yg tahu perasaan hati ini... Mmg berdoa banyak2.. Minta ALLAH mudahkan....

Akhirnya, sy terima sms, "ABG REDHA"

Syukur alhamdulillah :)

hmm... korg semua, ingat satu benda je, kalau pasangan kite betul2 syg kite bukan sbb kecantikan "luaran" kite, sy pasti mereka akan redha dgn penyakit yg kite alami....

Ingatlah... DOA ORANG YG SAKIT ADALAH MUSTAJAB...

Maka dgn itu, doa lah banyak2 yeeee........

Pesakit psoriasis yg dah kawen, boleh share cerita kat komen di bawah yeee... adik2 ni banyak nak gain pengalaman... hehehe

Tips Penjagaan Psorasians bg Mengurangkan Gejala

Berdasarkan pengalaman saya sendiri:

1. Guna sabun badan yg sesuai...
-jangan pakai sabun yg memberi effect mengeringkan kulit... 
- contoh yg sy guna: shokubutsu dan life buoy warna purple

2. Guna syampu yg sesuai...
- mana2 syampu mmg tak dapat nak STOP penghasilan kuping
- maka dgn itu pilihlah syampu yg dapat merawat masalah rambut kering
- pakai conditioner.. 
- jgn pakai syampu ANTI-KELEMUMUR... kuping lagi cepat tanggal dan lagi cepat tumbuh baru :)

3. Mandi 2 kali sehari

4. Jaga kebersihan

5. Elakkan rambut terlalu panjang... Kalau nak panjang jugak, nipiskan rambut... Supaya kegatalan pada kulit kepala dpt dikurangkan...

6. Cuba tahan tangan dr mengopek kuping... Bila di sentuh dgn tangan, akan jadi lebih gatal.. lebih teruk akan berdarah... elakkan jangkitan kuman....

7. Pakai baju yg sejuk dan serap peluh... Cotton atau sutera...

8. dr segi makanan utk elak radang atau kegatalan, elak makan ayam, seafood, terung dan sebagainya...

9. Amalkan menyapu krim pelembap pada kulit supaya kuping tidak mengeras dan permukaan kulit jadi rata...

10. Cuba kawal stress anda... Stress menyebabkan tompok2 bercambah dgn banyaknya...


Mana2 pesakit ada tips tambahan boleh laa komen di entri ini untuk pengetahuan kite bersama....

Zulaikha
012-2604959
zukawaii at gmail dot com

Tuesday, August 20, 2013

DELIMA COLLAGEN PURE MARINE - RM70

Untuk order, sila isi form di bawah blog..
Terima kasih



Monday, April 8, 2013

KAPSUL MINYAK KELAPA DARA CAMPUR HABATUSSAUDA BERTUKAR WAJAH DAN NAMA




Salam semua...

Untuk makluman anda, Kapsul Minyak Kelapa Dara campur Habatussauda telah bertukar nama kepada..

KAPSUL MINYAK KELAPA DARA ORGANIK

Kandungannya tetap sama... dan botolnya seperti gambar di atas..

Harap maklum...

Saturday, March 2, 2013

Bahana Psoriasis



Anggaran tiga peratus rakyat Malaysia alami kegatalan, trauma psikologi akibat penyakit kulit kronik 

AMNI Syakila Ahmad, 17, berdepan situasi menakutkan apabila mengalami masalah kulit berair dan kemerah-merahan serta rasa gatal yang melampau. Selain itu, kulit remaja ini bagai bersisik terutama apabila suhu meningkat. 
Cuaca panas juga memberi kesan hingga kulit Amni Syakila berparut selain mengalami masalah ketidakselesaan fizikal. 


Malah, penyakitnya itu mengundang keresahan, ketara, berulang dan menyakitkan hingga remaja ini mengalami trauma psikologi. Amni Syakila malu berhadapan khalayak ramai. Fungsi asas dirinya seperti berjalan atau tidur juga terjejas akibat masalah yang dihadapinya itu. 

Bagi segelintir individu, masalah kulit itu mungkin dianggap biasa atau bermusim. Namun, sebenarnya ia adalah psoriasis. Ia adalah sejenis penyakit kulit biasa yang menjejaskan kitaran hidup sel kulit akibat sel tumbuh dengan cepat pada permukaan kulit, membentuk sisik tebal, berkilat yang gatal, kering, kemerah-merahan dan kadang kala menimbulkan rasa sakit berlarutan. 

Laporan Persekutuan Antarabangsa Persatuan Psoriasis menyebut, penyakit kronik berkaitan imuniti ini biasanya muncul pada peringkat umur antara 15 hingga 25 tahun. Namun, ia boleh bermula pada sebarang peringkat umur. 

Mengikut laporan Persatuan Dermatologi Malaysia (PDM), kira-kira tiga peratus rakyat Malaysia menderita akibat psoriasis – penyakit kulit kronik yang dikaitkan dengan berbagai beban fizikal dan emosi. Pesakit psoriasis di seluruh dunia pula dianggarkan mencecah 125 juta orang. 
Daripada jumlah itu, dianggarkan hampir satu per empat daripada mereka menghidap psoriasis peringkat sederhana hingga serius serta perlu diberi perhatian. Penasihat Perubatan Kehormat, Persatuan Psoriasis Malaysia, Dr Steven Chow Kim Weng, berkata secara psikologi, derita akibat psoriasis menyebabkan pesakit kurang yakin dengan imej sendiri, rendah diri, kemurungan, hilang identiti serta berdepan konflik pemencilan sosial. 

Dr Steven berkata, berdasarkan kajian Persatuan Pesakit Psoriasis Persekutuan Eropah terhadap 18,000 pesakit psoriasis, 77 peratus daripada mereka mengakui psoriasis membawa impak besar serta mengganggu kehidupan harian. 

“Pesakit perlu sedar Psoriasis bukan penyakit berjangkit dan tidak boleh sembuh. Namun, ia dapat dikawal melalui rawatan jangka panjang. 

“Walaupun simptom psoriasis hanya ada pada kulit badan, namun ia bukan penyakit di luar badan saja. Sebaliknya, ia berpotensi tinggi menyebabkan penyakit kardiovaskular dan arthritis psoriatik (gejala sakit atau bengkak pada sendi). 

“Kulit kepala, lutut dan siku termasuk kuku dan tulang antara bahagian badan yang berisiko dihidapi dan penumbuhan plak pada tangan dan kaki menyukarkan pesakit melakukan sesetengah pekerjaan, senaman atau aktiviti. 

“Pengalaman merawat pesakit yang menderita psoriasis sederhana hingga serius selama beberapa tahun memberi perspektif bahawa penyakit ini bukan saja menjejaskan hubungan sosial pesakit, malah menimbulkan perspektif negatif terhadap keadaan diri mereka. Justeru, rawat penyakit ini secara berkala,” katanya. 

Dr Steven berkata, psoriasis terbahagi kepada beberapa jenis iaitu psoriasis bertompok (paling lazim) dan guttate psoriasis (biasa terjadi dalam kalangan kanak-kanak). 

Ada juga psoriasis tahap kronik sehingga memerlukan rawatan di hospital antaranya erythrodermic psoriasis; Lampin psoriasis; Pustular psoriasis (teruk hingga menimbulkan kesakitan); Guttate psoriasis dan Plaque psoriasis (bertompok dan timbul). 

Sehubungan itu, masyarakat dinasihat mendapatkan pemeriksaan perubatan menyeluruh dari pakar kulit atau mencuba kaedah rawatan inovatif biologik dan berkualiti tinggi. Salah satu pilihan yang ada ialah inovasi terbaru syarikat farmaseutikal, Janssen. Ubat baru ini dikenali sebagai Ustekinumab (atau dulu dikenali sebagai Stelara) iaitu sejenis ubat preskripsi untuk merawat plak psoriasis sederhana hingga serius. 

Ustekinumab atau Stelara dikatakan menyediakan pilihan rawatan yang selamat dan berkesan untuk kulit yang lebih licin dan kelegaan daripada simptom seperti ketebalan plak, kulit bersisik dan kemerahan. Stelara adalah rawatan biologi bagi psoriasis yang boleh diterima dalam dos suku tahunan (setiap 12 minggu) iaitu sebanyak empat suntikan setahun selepas dua dos permulaan. 

Simptom psoriasis 
  • Keguguran sisik pada kulit 
  • Tompok-tompok merah pada kulit kepala, siku, lutut dan bahagian lain badan. 
  • Gatal tetapi pada tahap yang berbeza-beza 

    Tip rawatan dan ubat melegakan; 

    Pelembap 
  • Penting untuk menjaga kulit supaya lembap sepanjang masa. 
  • Gunakan pengganti sabun seperti krim akueus atau salap pelembap 
    *
  • Gunakan sarung tangan 
  • Potong pendek kuku jari tangan dan kaki bagi mengelakkan menggaru dan kulit tidak rosak 

    Ubatan dan krim. Saranan doktor antaranya; 
  • Krim berasaskan coal tar (arang), kortison atau jenis pelembap. 
  • Methotrexate, Neotigason, Cyclosporine and Calcipatriol 
  • Cahaya ultraviolet dan fototerapi PUVA 

    Kunjungi klinik berdekatan dan berjumpa doktor bagi menilai keadaan anda. Mulakan rawatan bersesuaian dan jika diperlukan anda akan dirujuk kepada pakar kulit bergantung kepada tahap kronik penyakit anda. 

    Perlu diingati! Psoriasis bukan penyakit berjangkit. Ia tidak boleh sembuh namun, dapat dikawal menerusi rawatan jangka panjang.
  •