CARA BELI ONLINE (PENGHANTARAN PERCUMA) TIADA COD

  • 1. Tempahan : SMS NAMA,ALAMAT, PRODUK DAN KUANTITI ke nombor 012-2604959.atau isi borang online di bawah.
  • 2. Pembayaran : SMS dan email (borang online) akan dibalas dengan maklumat pembayaran.
  • 3. Pengesahan Pembayaran : Untuk pembayaran online, sila letak email (zukawaii at gmail dot com)pada ruangan email penerima di dalam borang transaksi untuk auto-pengesahan bayaran...Bayaran akan disahkan serta merta..Pihak bank akan menghantar email pembayaran kepada saya.
  • Untuk pembayaran di mesin atm, anda hanya perlu maklumkan pada saya TARIKH dan MASA pembayaran..Pengesahan bayaran akan dibuat SEHARI SELEPAS pembayaran (statement bank diupdate 24 jam sekali).
Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. PosLaju percuma bg pembelian produk melebihi satu unit! Sabah Sarawak pos parcel percuma

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK..zukawaii at gmail dot com

 


This contact form was created by Freedback.

Friday, August 28, 2009

TESTIMONI PSORIASIS ZULAIKHA (ADMIN DARABIZ)

Salam semua...

hmm, sebenarnye entry ni dah lame sy rancang nak buat...cume mase tak mengizinkan..

Anda pernah tak dengar penyakit psoriasis?
Mungkin ramai yg tidak tahu dan tidak sedar akan hadirnya penyakit ni..
Kecuali bagi penghidapnya...dan sy adalah salah seorang penghidapnya.. =)

namun, syukur alhamdulillah, sy bukan di tahap athritis psoriasis..iaitu, jenis psoriasis sy tidak sehingga attack tulang dan sendi....kalu tak, naseb kite same laa kak mia...huhu

secara ringkasnya, psoriasis ni adalah salah satu penyakit kulit yang tidak berjangkit kerana bukan disebabkan oleh bakteria, kulat atau virus..tetapi ianya adalah penyakit keturunan..inherited disease..

Dibawah sy sertakan link untuk bacaan anda...sy tak pandai nak olah...takut salah sampaikan maklumat plak...nak details lagi, leh laa google sendiri ekk...

Psoriasis Dewasa


Motif sy wujudkan entry ni adalah untuk share penawar penyakit psoriasis ni buat para penghidap sekalian...sy dah tak ambil ubat dr hospital (PPUM)..anda bayangkanlah, doktor bagi stok ubat utk 3 bulan tapi tak baik2...saket jiwa...ubatnye bukan satu dua jenis...tapi 4-5 jenis...pil lain, ubat sapu lain, ubat basuh kulit lain, syampoo lagi....fiuhhhhh...kalu berkesan takpe gak...ni hampehhhh tul....seb baik dapat gerenti letter dr Uni...ngee hee hee....

***

sy tak sedar psl penyakit ni..sbb mule2 rupenye dia attack kulit kepala sy...rupenye selame ni sy tertipu...sy ingat kepala sy ni penuh ngan kelemumur...tapi penah wujud kemusykilan pada diri..nape kelumumur org lain halus2 mcm serbuk??sy punye plak berkeping2?dari kecik sebenarnye masalah kulit kepala ni...cume anggapan sy ianya adalah kelemumur...yg sedihnye mama asyik ckp sy tak syampoo rambut...padahal hari2 sy syampoo rambut...mama kate sy tak jage kebersihan rambut laaa apelaaa...padahal sebut jer jenama syampoo ape yg sy tak tonyoh kat rambut...semua dah cube..sume same je, tak berubah pun...tonyoh ngan limau kasturi pon slalu..cuci ngan santan laa...sapu minyak zaitun laaa...fiuhhh...lelah....tak jadi ape pun...

sampailah satu ketika semasa sy di asasi..keadaan kulit kepala sy bertambah teruk...lebih memalukan apabila kulit kepala belah luar (hair line), merah2 mcm udang terbakar...kadang2 berkuping...sy jadi bertambah pelik...ade ke kelemumur tumbuh kat hair line kepala, kat atas dahi??lame2 merebak ke seluruh badan...tapi kat badan, dia appear as tompok2 melecet (lesion)...bile panas, gatal teramat sangat...Allah swt jelaaa yg tahu perasaan sy...

mase tuuuu sy senyapkan lagi...takut nak btau parents n gi doctor...al-maklumlah, pasal hal2 kulit ni mcm sensitip sket...sy takut di cop pengotor...hahaha..

satu mase, pecah gak pekung, hehe...mama nampak mase sy tengah berkemban lepas mandi...dia menjerit terkejut...lantas terus pakse sy ke PPUM...menci gi PPUM...3 jam nak kene tunggu dptkan rawatan...

akhirnye, doctor sahkan sy penghidap Psoriasis...
pebende laaaa tuuu...
balik sy trus google...
owwwwh, akhirnye baru tahu penyakit ini...hehe..
alhamdulillah, takdelaa sampai membawa maut, wlupun penyakit ini disebut juge sebagai barah kulit...
takleh stress and tension2 rupenyeee...tuu yg naik satu badan tuuu sbb tertekan...hahaha...

GEJALA PSORIASIS


orang sekeliling slalu tegur sy..."suke gigit kuku eyhhhhh..." padahal???hahaha...malas nak terangkan kat org...sy mengiya aje kannn...kuku sy tak pernah panjang....sebelum tahu penyakit ni, pelik gak nape kuku sy tak secantek org lain....tapi kuku sy takde laa seburuk kuku di atas...ni gambar contoh aje...lebih kurang camtuu laaa...hehehe...tapi putih lg...kui3....

merah menyala mcm kulit udang....ni gejala bile tengah panas...mase ni mula laa tergaru2 and rase menggelenyar...tak selesa betul....seksaaa, nauzubillah....


mcm ni laa kulit kepala sy mase dlu...skrg alhamdulillah dah kembali normal...sy ingat kelumumur...rupenyee bukan..menatang lain plak gamaknye...hehe..rambut pon rosak, kering semacam jer...."kelemumur" yg besar2 tuu rupenye kuping penyakit ni laaa....

sy google lagi cari penawar...
at last, sy jumpe fakta mengatekan minyak kelapa dara adalah penawar psoriasis...
pada mulenye, sy cuba minyak kelapa dara keluaran HPA...
alhamdulillah, semakin surut and reda lesion di kulit...
tapi yg tak bestnye, bile sy stop beli kejap sbb masalah kewangan, lesion kulit naik balik, jadi lagi banyak n teruk!!hampehhh tul....

akhirnye, sy jumpe company yg jual produk berasaskan minyak kelapa dara...
penah dengar tak BIOASLI??

sy makan kapsul dia je, sbb sy tak lalu nak minum minyak kelapa dara pure...sbb berbau...wekk!!

alhamdulillah, bukan makin surut je, tapi masalah kulit kepala dah totally hilang 100%...syukur sgt2...lesion kat badan dah takde...cume ade tinggal beberape bekas keputehan2 jer...sy penah try test stop makan 2 bulan, alhamdulillah tak jadi ape2pun...

ayah terkejut tengok hair line dah tak jadi mcm dulu...dia dah tak bising2 dah suruh pi hospital...sekali jer sy jumpe doctor..hahaha...

ade losyen untuk sapu gak...tapi sy penah beli sekali jer, astu dah tak pakai..sbb kulit dah ok...dah tak berkuping lagi...sy penah beli tonik rambut bioasli gak...kan kulit kepala sy agak teruk...pakai seminggu jer, terus kuping2 dah takde...astu sy dah tak continue pakai...selebihnye nenek sy yg kebas bawa balik kampung...dia kate skrg ni dah tak jumpe org jual minyak rambut kelapa...almaklumlaaa org2 tua ni suke pakai minyak kelapa kat rambut...teringat dulu mase sy kecik2, nenek kejar sy satu rumah sbb nak letak minyak kelapa kat rambut sy...mase tuuu sy terjangkit kutu dr sape tah...sy benci sgt bau minyak kelapa...nenek kejar sy sambil jerit2..lawak gile...ngee hee hee...

***

anyway, kalu anda perasan di laman web sabun mior mengatekan sabun ni leh sembuhkan psoriasis...hmm, mintak ampun laaa, statement ni tak betul...sy dah try letak sabun mior kat tempat2 berkuping...masalah lain timbul iaitu kulit sy jadi bertambah kering dan retak lantas berdarah!!buat penghidap psoriasis, tolonglaa jangan pakai sabun mior kat tempat bermasalah..pakai kat muka je, cukup hokay...

oklaaa..panjang lak melalut...buat penghidap psoriasis atau kawan2 anda penghidap psoriasis, sy suggest kan try produk bioasli...InsyaALLAH...nak beli ngan ika tanpa jadi ahli Bioasli pon boleh...hanye untuk pembace Diari XXL sahaja ika bagi harga ahli...hehe...

kalu ade kwn penghidap psoriasis, tolong inform kat dorg ehhhh...sharing is caring...penyakit ni sangat tak selesaa, hopefully bukan setakat ika, org2 yg senasib ngan ika pun akan sembuh cepat2...insyaALLAH...

Leh visit ika nye BioAsli blog : http://darabiz.blogspot.com




Artikel Asal : Diari XXL

Ingin Lebih Jimat dan Terima Komisyen??
Daftar sebagai ahli BioAsli sekarang!!

11 comments:

  1. mmm...so, basically u pkai kapsul myk kelpa dra la to solve ur prob..ive the same prob at my scalp lie urs..

    ReplyDelete
  2. salam..
    nk bertanya..minyak kelapa dara patut digunakan pd saya yg mempunya gejala psroisis di kepala & badan? dah puas gunakan mcm2 ubat tp tk berkesan..sekejap hilang & kemudian timbul balik? tension rasanya...

    ReplyDelete
  3. Salam..boleh bagi detail bpa lama makan Minyak kelapa dara untuk hilang psoriasis...adakah ianya sekadar sementara sahaja...

    ReplyDelete
  4. Salam... Minyak kelapa dara bole d sapu d bahagian muka ke? Psoriasis tumbuh penuh d bahagian muka...sy hampir putus asa.dh mcm2 ubat sy guna tp masih x berkesan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole..seelok minyak minum satu sudu besar setiap pagi sebelum makan...

      Delete
  5. Boleh Anis... Sapu kat tompok2 psoriasis tu...

    ReplyDelete
  6. Salam ika,mcm ne sya nk bli mcm yg ika guna?saya pun sama ada psoriasis.

    ReplyDelete
  7. wslm... boleh sms kite 0122604959.. whatsapp pun boleh :)

    ReplyDelete
  8. Ada jual di mna2 ke? Contoh farmasi

    ReplyDelete
  9. salam...sy pon ad gak kne pykit cm x selesa sgt dan malu ngn kwn...smpai bos sy ckp ay ad kutu..pdhl bnda lain..

    ReplyDelete
  10. Cm ne ay nk order tu ek....sy kalau blh nk pyakit nie hilang sblm sy naik pelamin bln 6 nie

    ReplyDelete