CARA BELI ONLINE (PENGHANTARAN PERCUMA) TIADA COD

  • 1. Tempahan : SMS NAMA,ALAMAT, PRODUK DAN KUANTITI ke nombor 012-2604959.atau isi borang online di bawah.
  • 2. Pembayaran : SMS dan email (borang online) akan dibalas dengan maklumat pembayaran.
  • 3. Pengesahan Pembayaran : Untuk pembayaran online, sila letak email (zukawaii at gmail dot com)pada ruangan email penerima di dalam borang transaksi untuk auto-pengesahan bayaran...Bayaran akan disahkan serta merta..Pihak bank akan menghantar email pembayaran kepada saya.
  • Untuk pembayaran di mesin atm, anda hanya perlu maklumkan pada saya TARIKH dan MASA pembayaran..Pengesahan bayaran akan dibuat SEHARI SELEPAS pembayaran (statement bank diupdate 24 jam sekali).
Name:
Email Address:
No. Telefon / Contact No.
Alamat / Address
Nama Produk dan Kuantiti / List of product and quantity
Kaedah Pembayaran / Method of Payment

1. PosLaju percuma bg pembelian produk melebihi satu unit! Sabah Sarawak pos parcel percuma

2. Penghantaran akan dibuat sehari selepas tarikh pembayaran.

3. Maklumat cara pembayaran akan diberi melalui emel selepas borang tempahan ini dihantar.

4. UNTUK MEMUDAHKAN LAGI URUSAN JUAL BELI, SILA ADD SAYA DI FACEBOOK..zukawaii at gmail dot com

 


This contact form was created by Freedback.

Sunday, March 15, 2009

TONIK KELAPA DARATonik Rambut Kelapa Dara Lelaki
Kod: T-POLO
Saiz : 100ml
Harga : RM 35.00
KKM NOTIFIKASI NO. NOT080100469K

POLO Tonik Rambut Kelapa Dara Wanita HUGO
Kod: T-HUGO
Saiz : 100ml
Harga : RM 35.00
KKM NOTIFIKASI NO.NOT080100470K


MINYAK KELAPA DARA
Minyak kelapa dara adalah terdiri dari sekitar 60% fatty acids. 50% dari kandungan fatty acids tersebut adalah lauric acid dan sekitar 6-7% adalah capric acid. Lauric acid dan capric acid, kedua-duanya merupakan chain fatty acids yang mempunyai tambahan fungsi yang amat berguna dalam tubuh sama ada manusia mahupun haiwan. Kedua-duanya digunakan oleh badan untuk membuat fatty acid derivatives yang dipanggil monolaurin dan monocaprin. Terlalu banyak kajian yang telah membuktikan fungsi kedua-duanya.

Monolaurin dan monocaprin adalah bersifat antiviral, antibakterial dan antiprotozoal yang digunakan oleh tubuh untuk memusnahkan lapisan lipid dan phospholipid pada envelope virus yang menyebabkan disintegrasi envelope berkenaan. Hal ini meliputi virus sepertio HIV, herpes, cytomegalovirus, influenza, beberapa bacteria pathogen termasuk listeria monocytogenes dan heliobacter pylori serta protozoa seperti giardia lamblia.

Seperkara yang tidak kurang pentingnya, minyak kelapa dara mampu mengaktifkan atau melancarkan sistem metabolisme, menyokong sistem imunisasi tubuh dan teruji dalam mengatasi masalah tiroid. Selain itu, minyak kelapa dara juga tidak mengandungi 'trans fatty acids' yang didapati merbahaya pada tubuh dan selalunya terdapat pada minyak tumbuhan termasuk margerin, shortening dan lain-lain. ('Trans fatty acids' boleh meningkatkan paras bahaya kolestrol yang menyebabkan arteries tersumbat, sakit jantung dan type II diabetes). Sehingga kini melalui penyelidikan telah dibuktikan bahawa minyak kelapa dara terbukti mampu mengurangkan risiko sakit jantung, memperbaiki sistem penghadaman, mempertingkatkan tenaga harian, membantu mereka yang menghidap diabetes dan kelesuan yang teruk, berkesan dengan baik sebagai pra cuci kondisioner rambut (pre wash condisioner), menurunkan berat badan dan mengembalikan keremajaan kulit, mengatasi psoriasis, ruam, eczema serta menghalang kulit berkedut.


MINYAK KELAPA DARA UNTUK RAMBUT
Selama ribuan tahun minyak kelapa dara telah digunakan untuk membuat kulit halus, mulus dan memberikan banyak kilauan cahaya kepada rambut. Wanita Polinesia terkenal dengan kulit dan rambutnya yang indah walaupun didedahkan kepada cahaya sinar matahari yang panas dan wap angin laut setiap hari. Sebagai losyen kulit dan kondisioner rambut, tiada minyak lain yang dapat menandinginya.

Minyak kelapa mempunyai tekstur krim alami yang berasal dari sumber sayur-sayuran dan bebas dari pestisida dan bahan kimia lain. Selain itu, minyak kelapa juga telah digunakan selama bertahun-tahun untuk syampu, krim dan produk-produk rawatan tubuh lain. Susunan molekulnya yang kecil memudahkan penyerapan dan memberikan tekstur lembut halus pada kulit dan rambut. Ia membuat gabungan ideal untuk pemulihan kulit kering, kasar dan kereput.


RAWATAN RAMBUT
Minyak kelapa merupakan kondisioner rambut yang baik. Apa yang dilakukan minyak kelapa dara terhadap kulit boleh juga dilakukan untuk rambut. Para ahli kecantikan telah mengenali minyak kelapa dan berasa minyak ini sama efektifnya dengan kondisioner rambut di salon rawatan rambut. Mereka turut mengakui bahawa rawatan rambut dengan menggunakan minyak kelapa lebih menjimatkan kerana dapat dilakukan sendiri di rumah. Manfaat lain dalam menggunakan minyak kelapa sebagai kondisioner rambut adalah kerana ia akan membantu mengendalikan kelemumur.

No comments:

Post a Comment